Over mij

Mijn naam is Martijn Servaas. Samen met Nicole en onze twee kinderen Kim en Lars woon ik in Aalst-Waalre, vlak onder Eindhoven. Ik ben werkzaam in de jeugdhulpverlening. Als gezinsbegeleider help ik gezinnen waarbij één of meerdere kinderen uit huis geplaatst zijn.

 

Mijn eerste rondje agility liep ik 1988 op 13-jarige leeftijd. In 1994 ben ik serieus begonnen met trainen en wedstrijden lopen. Sinds die tijd is er een hoop veranderd in de sport. Maar één ding is voor mij al meer dan 20 jaar hetzelfde gebleven. De lol om samen met mijn hond deze sport te beoefenen.

 

Inmiddels heb ik dus behoorlijk wat ervaring met agility. Zowel met zelf lopen als met lesgeven. Op beide vlakken doet ik dit met veel plezier en met succes. Ik heb verschillende combinaties op hoog niveau getraind. Combinaties die goede resultaten hebben gehaald op nationaal en internationaal niveau. Naast het lesgeven bij mijn eigen trainingsgroep, ben ik sinds de start van S.W.A.T. één van de vaste trainers. Verder geef ik seminars en workshops in binnen- en buitenland. 

 

Met mijn hond Kate ben ik in 2006 en 2011 Nederlands kampioen geworden en in 2012 vice Nederlands kampioen. Daarnaast heb ik Nederland op 4 WK’s mogen vertegenwoordigen. Grootste resultaat daarbij was de 2e plaats die ik met het large-team behaald heb op het WK in Finland in 2008. Mijn specialiteit met Kate was kort werken. Kate was niet de allersnelste hond in Nederland. Absoluut niet langzaam, maar ook zeker niet de snelste. Door veel motivatie, goed bochtenwerk, doordacht te lopen en met lef te lopen, heb ik met Kate jaren in de top van Nederland gepresteerd. In 2012 is Kate met pensioen gegaan.

 

Op dit moment loopt ik met Pem in de 3e graad. Pem is een heel andere hond dan Kate en dat vroeg van om een hele omschakeling. Pem is veel sneller en heeft meer drive dan Kate. Ik stond dan ook voor nieuwe uitdagingen. Nog steeds zijn korte bochten heel belangrijk. Maar nu meer in combinatie met hoge snelheid. Ik ben er goed in om de controle te blijven houden en tegelijkertijd de snelheid zo hoog mogelijk te houden. In 2014 heeft Pem de Cynophilia Masters gewonnen. In 2015 hebben ik met Pem Nederland mogen vertegenwoordigen op Crufts (2e plaats jumping en plaatsing voor de finale) en in 2016 hebben we Nederland vertegenwoordigd op de World Agility Open Championships.

 

Snelheid in lopen van handler en hond is belangrijk voor mij. Snel vertrekken, goede looptechniek en voetenwerk, verschillende wissels goed timen en uitvoeren en goed positiespel kunnen een wereld van verschil maken. Je kunt vaak meer dan je zelf denkt. In mijn trainingen daag ik je hier graag toe uit zodat je het maximale uit jezelf en je hond haalt.