Speed me up

Agility wordt steeds sneller, de parcours uitdagender en de verschillende wissels en bewegingen complexer. Als handler moet je dit maar allemaal zien bij te houden. Ook als je geen topatleet bent. Wil jij je eigen snelheid als handler vergroten? Wil jij die wissels makkelijker kunnen halen? Dan is dit seminar iets voor jou!

Tijdens “Speed me up” besteden we in drie delen aandacht aan factoren die we kunnen beïnvloeden om onze snelheid in handling te vergroten.

We beginnen de dag met theorie over looptechnieken, oefeningen om je looptechniek te verbeteren en wat je in je handling kunt verbeteren zodat je sneller op de plek bent waar je wilt zijn.

Tijdens het tweede deel brengen we de theorie over looptechnieken in de praktijk. We gaan verschillende oefeningen doen die specifiek gericht zijn op agility. Met name het stoppen, draaien en versnellen komen aan bod. Dit deel doen we zonder hond en duurt een uur.

In het derde deel gaan we met handling aan de gang. De technieken die je geoefend hebt gaan we nu toepassen in handling met je hond. Je gaat misschien wel wissels maken die je eerst niet kon halen. We besteden aandacht aan het moment van vertrekken. Je leert sneller te zijn in je handling en toch je rust en controle te behouden. Dit deel oefenen we in groepen van max. 6 combinaties en duurt 1,5 uur per groep.

Let op: Voor dit seminar hoef je geen super goede conditie te hebben. We gaan geen duurloop doen o.i.d. en het is geen zeker geen conditietest. Het gaat puur om technieken in lopen en technieken in handling.

 

Datum: zaterdag 30 juni 2018

Kosten: € 65,00 per persoon excl. lunch, of € 73,00 per persoon incl. lunch

Locatie: Martijn Servaas Agility, Aalst-Waalre (bij Eindhoven)

 

Inschrijven kan via deze link: inschrijven

Minimum aantal deelnemers: 10, maximaal aantal deelnemer: 18.

 

Dagschema:

Ontvangst: 9:00 – 9:15

Deel 1, theorie: 9:15 – 10:45

Pauze: 10:45 – 11:00

Deel 2, praktijk looptechnieken: 11:00 – 12:00

Pauze: 12:00 – 12:30

Deel 3, praktijk handling:

   Groep 1: 12:30 – 14:00

   Groep 2: 14:00 – 15:30

   Groep 3: 15:30 – 17:00

 

Net als voor een seminar kan je mij deze workshop inhuren op locatie. Neem contact met mij op voor tarieven en beschikbaarheid.