Visie

Binnen agility training zijn voor mij verschillende aspecten belangrijk.

Ten eerste het plezier voor zowel hond als handler. Positief trainen en plezier hebben in wat je doet staat aan de basis van een goede prestatie.

Daarnaast vind ik een gedegen basistechniek belangrijk. Er zijn enorm veel technieken, wissels e.d. mogelijk. Zowel de hond als de handler moeten goed weten waar ze mee bezig zijn om de betreffende techniek optimaal te kunnen uitvoeren.

In mijn trainingen ben ik continu opzoek naar nieuwe uitdagingen. Cursisten probeer ik daarin mee te nemen en daag hen graag uit om juist dat stapje extra te zetten. Ik laat ze dingen doen waarvan ze dachten dat het onmogelijk zou zijn en geef ze het vertrouwen dat dat ook lukt.

Agility draait om snelheid. Hoe sneller jij als handler in de juiste positie kan zijn hoe beter je je hond kunt begeleiden. Dit heeft tot gevolg dat de hond meer snelheid kan behouden en je meer mogelijkheden hebt om de meest passende oplossing toe te passen. Snelheid van de handler gaat niet om domweg hard rennen. Maar wel om slim handlen en goed toepassen van technieken. Je hoeft geen snelle renner te zijn om een snelle handler te zijn.

In elke training probeer ik op elk niveau het maximale uit een combinatie te halen. Of het nu gaat om een beginnende handler met een beginnende hond of om een topcombinatie met veel ervaring. Voor iedereen is er een nieuwe uitdaging.